Logo Xerta

Xerta

Baix Ebre


Ets a: Portada > Informació > Escoles Bressol


ESCOLA BRESSOL MUNICIPAL CRIASSÓ DE XERTAAdreça: Camí del Portal, 8
Directora: Llúcia Solé Gracià
Telèfon: 658 963 424

Ebressol


L'Escola Bressol Municipal Criassó és un centre de nova construcció inaugurat al febrer del 2002 per la Consellera d'Ensenyament Carme-Laura Gil.Acull el primer Cicle d'Educació Infantil , 0-3 anys i té una ràtio de quinze alumnes.

A l'escola bressol les xiquetes i els xiquets van adquirint un coneixement i un domini del propi cos, tot establint la diferència entre si mateix i les persones que l'envolten.Poc a poc, aconsegueixen una progressiva autonomia en les rutines i activitats quotidianes.Aquest avenç en dinàmica general els proporciona precisió i soltesa en habilitats perceptives i motores.Les conquestes en el llenguatge els permeten avançar en la comunicació i en les relacions, tot permetent-los expressar emocions i sentiments.

Tots aquests objectius s'aconsegueixen sense parar l'educació del joc i de la descoberta.Les educadores procuren satisfer les necessitats bàsiques de l'afecte, la curiositat,la seguretat i l'acolliment.Es crea un lligam amb les famílies i s'estableix una línia educativa comuna, ja que l' escola i família són els principals àmbits de desenvolupament de l' infant.

Des de l'Escola Bressol Municipal Criassó és vol aconseguir una integració de l'entorn i de les tradicions al centre, així es porten a terme programacions com:

  • Els Gegants, amb la col.laboració dels Gegants i Grallers de Xerta


  • La Taronja ,on es descobreix el color, el gust i l'olor d'aquesta fruita tot fent suc i menjant-se.


  • El Riu i els Peixos, els xiquets i xiquetes aprenen a tenir cura d' altres éssers vius i de les seves necessitats virtuals.


  • El Carnestoltes, mitjançant les disfresses treballem el cos i l'autonomia vestint-se i desvestint-se.


  • La Mona, l'elaboració de la tradicional mona,amb ou dur i tot,permet apropar els aliments als infants.


  • Sant Jordi, els pares i les mares ens dediquen el seu temps explicant-nos contes.


  • Les Plantes, on cada infant aprèn a ser responsable de la seva planta,regant-la i observant com creix.


La motivació i l'estimulació són clau per a què els xiquets i les xiquetes ja des de ben petits ,construeixin aprenentatges significatius que actuïn de base per a desconeixements posteriors.© Xerta, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Tarragonès. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo