Logo Xerta

Xerta

Baix Ebre


Ets a: Portada > Informació > Centres de culte


esglesia

Esglèsia Nostra Senyora de l'Assumpció

L'esglèsia comprèn dues parts:la capella del Santíssim i la part central que presideix l'altar major. A les capelles laterals es poden contemplar els següents sants: St.Pancràs,el màrtir de l'Eucaristia, la Inmaculada,St.Josep,St.Cristòfol patró dels conductors,el Sagrat Cor de Jesús,la Mare de Déu del Carme.Al fons del presbiteri es troba una pintura al fresc del Sant Sopar,pintat per Pere Falcó,fill del poble.Al fons de la capella hi ha la sagristia.

La part central de l'esglèsia:la primera porta és la que dóna al carrer de Santa Anna,la porta que s'utilitza avui dia és la que dóna a la Plaça Major.

L'Esglèsia consta d'un cort molt gran,on hi ha un orgue de tubs,que fou destruït l'any 1936 a l'inici de la guerra. El campanar,lloc des del qual estem ben guardats els habitants de Xerta, quatre gossos molt grans carateritzen la torre del campanar; estan col.locats allà dalt, sempre alerta, vigilants muts.L'altar major és dedicat a la Mare de Déu de l'Assumpció, imatge que figura al centre del retaule, al costat dret hi ha la Santa Rosa de Lima i, a l'esquerre Sant Antoni de Pàdua.

Actualment hi ha dos altars laterals : a l'esquerra, entrant a l'esglèsia, el baptisteri, amb un quadre de St.Joan Baptista pintat a l'oli per Pepita Mayor, el baptisteri és de pedra.Desprès de la porta de Santa Anna, es troba la capella de Sant Martí, amb un altar del sant muntat a cavall i amb una pintura al fresc de Pere Falcó.A continuació ,la capella de St.Sebastià ,la Sagrada Família i Sant Isidre Llaurador, a l'altra capella, la Mare de Déu del Pilar i la Mare de Déu dels Dolors.

A la part dreta,es una fornícula,la imatge de Sant Antoni Abad, la capella del Crist i la Mare de Déu de Montserrat.


Rector parròquia: Mossèn Pascual Centelles Llop

Tel. 977 373 103

més informació

© Xerta, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Tarragonès. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo