Logo Xerta

Xerta

Baix Ebre


Ets a: Portada > Conèixer > escriptorsAntonio José Arasa Ayora


Als voltants del 1980, vaig començar a sentir les primeres inquietuds per l'esport de l'ensinistrament de defensa caní. A resultes d'una sèrie de viatges realitzats a Alemanya, en què solia contactar amb clubs de treball, m'hi va nèixer l'interès pel tema. Però no va ser fins al 1983 quan, juntament amb els amics Javier Balada i Jeremías Peris, vam poder fundar el Club Caní Vinaròs. D'ençà, malgrat les mil i una adversitats i de no menys desenganys de tota mena, la meva afició n'ha anat en augment, per la qual cosa no he deixat d'estudiar, observar i dialogar amb diferents experts del nostre país i de l'estranger. Tot això, unit al meu voluntariós treball i dedicació, han fet que hagi adquirit una experiència remarcable que, sense cap mena de dubte, he de i puc augmentar.

Corria l'estiu de 1993. Estàvem sopant a casa de la meva amiga novel-lista Alícia Giménez i parlàvem sobre la bibliografia existent en castellà o català sobre l'esport de l'ensinistrament caní. Va ser ella qui em va impulsar a prendre la decisió d'escriure el present llibre, que vaig començar uns dies després, acabant-lo al cap de nou mesos.

Defensa


En aquest llibre, simplement intento de posar-hi per escrit els coneixements que he adquirit perquè pugui servir de guia a qualsevol afeccionat que s'hi interessi. Com he dit repetidament durant la redacció del llibre, el lector pot seguir l'obra més o menys al peu de la lletra, però a mesura que s'adquireix experiència pot trobar idees amb les quals no sigui fàcil de comulgar o simplement penseu que hi hagi una altre camí millor per tal d'arribar a un objectiu determinat. M'alegraria que fos així, ja que significaria que aneu pel bon camí en adquirir les vostres pròpies experiències, per després prendre les vostres decisions, la qual cosa és imprescindible per arribar a ser un bon guia o un bon figurant.

Concloent, he escrit el llibre amb la idea i motivació de servir d'ajuda base per qui comença en l'esport d'ensinistrament caní de guarda i defensa, i per servir d'ajut complementari a qui ja posseix coneixements, al qual com a mínim sempre li anirà bé per ampliar el seu mestratge i conèixer experiences alienes, encara que algunes o moltes de les quals no el convencin.

Antonio José Arasa
© Xerta, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Tarragonès. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo